Melaflotten

Melaflotten Är till för att personer med funktionsnedsättning som bor i och omkring Norrköping. Vi erbjuder främst en tur på vår flotte med en naturupplevelse på en lugn och harmonisk plats cirka 1½ mil ifrån Norrköping.

Melaflotten är en ideell förening som verkar för personer med funktionsnedsättning för att kunna erbjuda en upplevelse i naturen på varierande vis. Hos oss är Ni välkomna att boka en tur på vår flotte, på flotten kan man fika, sola och man kan även fiska och bada ifrån flotten. Våt flotte är byggd så att personer oavsett funktionsnedsättning ska kunna följa med på en tur på Glottern. Det finns flytvästar att låna.

I området kring Mela finns det stigar och även grusvägar för att komma naturen ytterligare lite närmare.

Vi erbjuder övernattningsmöjligheter på Mela, vår stuga kan ta emot upp till 6 personer. Stugan har en mysig braskamin som höjer myskänslan i stugan. Även gasspis för tillagning av mat. Stugan är utrustad med en toalett som är handikappsanpassad.

Det finns möjlighet för bad på vår badplats som är anpassad till personer med funktionsnedsättning. Intill badplatsen finns även en grillplats, där finns det även bord och stolar. Önskar man nyttja grillen medtages egen grillkol. Nu finns det även en trampbåt som är fri att använda för alla våra besökare.

I sjön Glottern bor det både abborre och gädda, det gör att spänningen med fisket höjs. När Ni gör Ert besök hos oss på Mela ingår fisket, något som man annars måste lösa fiskekort för.

 

Under sommarhalvåret finns det chans att komma på öppet hus hos oss. Vi välkomnar då personer med funktionsnedsättning som är bosatta i området kring Norrköping. Vi erbjuder då att besöka oss under en helgdag. Det kommer finnas personer som är utbildad att köra flotten, även kommer vi bjuda på kaffe och korv.

I kalendern hittar du alla datum då vi har öppet hus eller när lediga dagar och tider finns för stugan eller flottfärder.

Melaflotten är en ideell förening och därför beroende av gåvor från företag, stiftelser, Norrköpings kommun och enskilda personer. Genom vårt plusgiro, 64 91 75-7, lämnar man enklast sin gåva till oss. Varje år kommer ungefär 1000 personer och besöker oss på Mela.

För att kunna utveckla och anpassa Mela är vi beroende av Era åsikter och synpunkter, lämna dem gärna HÄR.